Butlletí de jornades SmartCatalonia
Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital
Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública
Novembre 2018 #76

Agenda

Smart City Expo World Congress 2018

Arriba la vuitena edició del congrés sobre tecnologies smart city més important del món; el punt de trobada de governs, empreses, emprenedors/ores i centres de recerca, on les ciutats es troben amb altres ciutats, mostren els seus projectes i troben noves solucions i on les empreses fan negoci.

La voluntat dels organitzadors és que els participants puguin identificar noves oportunitats de negoci, establir associacions i compartir investigacions, bones pràctiques i solucions comunes.

Llegiu-ne més

Debat-networking “Com les TIC contribueixen a l’economia circular: ecodisseny, reciclatge i reutilització”

Segons un estudi d'ACCIÓ, hi ha 400 empreses que ja treballen amb l'economia circular. Aquesta edició dels debats-networking girarà entorn de les oportunitats de negoci que ofereix aquest camp, el residu com a recurs i com les TIC poden ajudar al reciclatge electrònic.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Meetup Convercities i Smart Catalonia

Aquest esdeveniment és l'oportunitat perfecta per relaxar-se en un còctel abans de sopar i reunir-se amb líders de ciutats d'arreu del món després d'un dia de fira. Si bé la relació online a través de la plataforma és essencial, reunir-se en persona sempre és un major catalitzador de les relacions humanes i genera noves idees i projectes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Signatura de l'Acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i Plataforma EIP Smart Cities de la Comissió Europea

La European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities és una iniciativa promoguda i estimulada per la Comissió Europea amb l’objectiu de convertir-se en la plataforma líder per a la comprensió (i documentació) de les necessitats que tenen les ciutats, construir les eines que promoguin la innovació en l’àmbit municipal i donar suport directament a les xarxes i projectes individuals que es troben en curs.

Llegiu-ne més
shadow bottom
EIP-SCC Matchmaking Marketplace

L’Smart City Expo World Congress serà el marc del Matchmaking del European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities (EIP-SCC) Marketplace, una trobada orientada a posar en contacte promotors de projectes urbans amb inversors a través d'un seguit de reunions one-to-one per tal d'aconseguir acords i concretar el desenvolupament de projectes smart city (energia, TIC i mobilitat principalment).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Digitize your customer through blockchain

L'empresa CryptoFranchise vol aplicar la tecnologia blockchain a l'àmbit del retail per tal combinar els models de botiga online i offline mitjançant tokens.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Presentació de la campanya “Practica els hàbits cibersaludables. Per una Internet més segura”

Vivim immersos en una revolució digital que està transformant molts aspectes de la nostra vida. Avui, més que mai, hem de prendre consciència que navegar per internet també pot generar riscos que hem de conèixer.

La millor manera de prevenir-los és, justament, generant uns bons hàbits cibersaludables.

Llegiu-ne més

Enabling the City: A Common Approach to Open Data and the Digital Transition

Open & Agile Smart Cities, Smart Flanders, and EIT Digital organitza un esdeveniment de dia complet en el marc del SCEWC on hi participarà també Smart Catalonia. S’explicaran les millors pràctiques i les lliçons apreses de les iniciatives smart en territoris i es compartiran experiències sobre l'obertura de dades des d'una perspectiva urbana en un taller pràctic.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Hackejant barreres socials

En aquesta taula rodona s'hi parlarà sobre casos d'èxit que utilitzen tecnologies innovadores com a estratègia per a fomentar l’apoderament de joves provinents de contexts d’exclusió social.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Lliurament de premis del Rail Map Challenge al SCEWC

Lliurament de premis als guanyadors del Rail Map Challenge, una Hackathó de 24 hores de durada que es va realitzar durant els dies 5-6 d'octubre. Va anar dirigit a equips de 2-4 persones que poden tenir diferents perfils: desenvolupadors, programadors, dissenyadors gràfics, creatius, etc... i busca millorar el mapa ferroviari metropolità del qual disposa actualment l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Presentació dels guanyadors de l'SmartCAT Challenge 2018 al SCEWC

SmartCAT Challenge és un concurs d'emprenedoria on les startups i PIMES tenen un període de quatre mesos per a solucionar problemàtiques municipals. Aquest any s'ha realitzat la competició al voltant de reptes detectats al municipi de Sabadell.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Presentació de l'Observatori de les oportunitats de les tecnologies disruptives als ajuntaments

Durant la Fira del Smart City Expo World Congress, es realitzarà una presentació oberta a l'estand de la Generalitat de Catalunya sobre aquest observatori construït per l'AOC i que comptarà amb la presència també de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.

Llegiu-ne més
shadow bottom
eDemocracia: drets i responsabilitats digitals

Tecnologia: Una oportunitat o una amenaça per a la democràcia?

La revolució digital, amb internet al capdavant, està aflorant noves formes de participació del ciutadà a la vida pública. La democràcia digital és doncs una oportunitat per a millorar la nostra societat, però alhora comporta grans reptes i responsabilitats socials.

En aquesta jornada debatrem com podem millorar les nostres democràcies amb les noves tecnologies.

Llegiu-ne més

Consulta altres actes d'agenda

Tic Catalunya Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-9558

Logotip