Butlletí de jornades SmartCatalonia
Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital
Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública
Desembre 2018 #80

Agenda

Premi 12×12 Dona TIC 2018

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Europa són dones. Les dones estan insuficientment representades a tots els nivells del sector de les TIC, especialment en els llocs de presa de decisions.

Un dels problemes principals és que les noies no volen ser enginyeres i per això cal revertir aquesta tendència i animar a les joves a cursar estudis científico-tècnics, el que es coneix com STEM (Science, Technology, Engineering and Math).

Dins del marc del 12×12, iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i l’estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona s’ha impulsat el premi 12×12 Dona TIC, que pretén reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit de les TIC.

Llegiu-ne més

Conferència sobre el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD)

Aquesta jornada està pensada per mostrar les principals novetats i implicacions del nou Reglament Europeu de Protecció de Dades que va entrar en vigor fa uns mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Oportunitats del Corporate Venturing al sector TIC i digital

Les grans empreses cada vegada tenen més clar que el futur serà tecnològic i per això han decidit sumar el talent de l'ecosistema emprenedor i recórrer al corporate Venturing.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Factors clau per implementar la teva plataforma de Big Data

Abans d'implementar una plataforma basada en el big data cal tenir en compte aspectes clau que garanteixin que s'optimitzaran els recursos i que la implementació es farà amb èxit.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Oportunitats de la tecnologia blockchain per al sector TIC

Com s’aplica la tecnologia blockchain a projectes reals en un entorn físic? Quines oportunitats de negoci ofereix al sector TIC? Aquests seran alguns dels temes que es tractaran en aquesta sessió.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cafè amb dades

Cafè amb Dades són una sèrie de sessions divulgatives, en format de píndola de 2 hores, amb què volem fomentar el coneixement i l’ús de les dades obertes al personal de les administracions públiques catalanes, a la societat i al món empresarial i social.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Introducció a l'anàlisi de dades

Aquesta jornada vol servir d'introducció als conceptes i les eines bàsics per poder tirar endavant l'anàlisi de dades. En concret, la sessió se centrarà en l'ús de tècniques de clustering, un concepte clau en aquest camp.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Jornada de Cloenda IoT Catalan Alliance 2018

La IoT Catalan Alliance arriba al final de l’any i fa balanç de les activitats realitzades. En aquesta jornada presentarà el full de ruta per a l’any 2019 i analitzarà alguns dels reptes, solucions i tendències de la IoT, en temes com la ciberseguretat, el 5G o el blockchain amb l’ajuda d’experts.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Posa't al dia en projectes ICT

Aquesta jornada et permetrà conèixer , actualitzar i repassar les bases reglamentàries i adquirir els recursos tècnics per dissenyar projectes d’Infraestructures Comunes de Telecomunicació (ICTI), segons els requeriments mínims del Reial Decret-Llei 1/1998, de 27 de Febrer, el Reial Decret 346/2011, d’11 de març i l’Ordre ITC/1644/2011, de 10 de juny.

Llegiu-ne més
shadow bottom
18a Trobada ScratchEd Meetup Barcelona

Els Meetups de l’ScratchEd són trobades mensuals informals on docents, educadors/ores i formadors/ores intercanvien idees i experiències, resolen dubtes i fan xarxa amb altres persones interessades en les eines de pensament computacional per a infants i joves.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Blockchain4Cities

Aquest curs està pensat per comprendre els conceptes bàsics de la blockchain pública en el context urbà, incloent les seves aplicacions i limitacions; ser capaç d’identificar les àrees relacionades amb la gestió de la ciutat i la planificació urbana, on la tecnologia blockchain pot aportar els beneficis de la descentralització, auto-verificació, distribució i disrupció, i ser capaç de dissenyar una prova de concepte d’un cas real on el blockchain participa com a mitjà per resoldre el repte posat per aquell cas real.

Si al correu electrònic informes que t'has assabentat del curs a SmartCatalonia, els organitzadors t'aplicaran un 10% de descompte en el preu.

Llegiu-ne més

Consulta altres actes d'agenda

Tic Catalunya Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-9558

Logotip