Butlletí SmartCatalonia
Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital
Departament de la Presidència
Maig 2017 #3

Notícies

Blockchain, la propera gran revolució

La tecnologia de la cadena de blocs permet verificar qualsevol traspàs d’informació sense necessitat d’intermediaris i tenir un registre de quan i com s’han fet els canvis en els documents. Catalunya forma part de la Global Blockchain Ecosystem Network, BECON, l’única plataforma global i intersectorial d’aplicacions del Blockchain que hi ha al món.

Llegiu-ne més

La Generalitat utilitza per primer cop eines i estratègies big data per millorar la qualitat i l'eficiència del servei telefònic 012 d'atenció ciutadana

El projecte ha consistit en l’aplicació de tècniques d’analítica avançada i de big data als registres de 694.763 trucades del 012 durant els mesos de gener a octubre del 2016.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern i l'ACEC sumen esforços per impulsar les vocacions STEM

El conveni de col·laboració entre ambdues entitats s’emmarca dins l’estratègia SmartCAT i s’inscriu dins del pla STEMcat de la Generalitat per promoure les vocacions tecnològiques entre els joves

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Global 3D Printing Hub posarà Catalunya a l’avantguarda de la impressió 3D

El centre, finançat per la Generalitat i els fons FEDER, estarà acabat l’any 2020 i ocuparà més de 10.000 metres quadrats al Campus Diagonal del Besòs.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Programa de formació STEM per celebrar el Dia Internacional dels Drons

El programa ‘Enlairem la tecnologia: formació STEM amb drons’, que s’iniciarà el curs escolar 2017-18, vol introduir els estudiants d’ESO i dels darrers cursos de l’educació primària en aquesta tecnologia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es presenta la nova edició del concurs internacional d’aplicacions de navegació per satèl·lit European Satellite Navigation Competition

Jordi Puigneró assegura que “si volem garantir l’estat del benestar, Catalunya ha de ser productora i no només consumidora de tecnologia”.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Automòbil abraça les noves tecnologies a l’Automobile Barcelona

La trobada serà l’escenari de presentació de les darreres tendències tecnològiques en un sector que es transformarà totalment en els propers anys.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Calonge promociona el seu patrimoni cultural a través de Beacons

El municipi gironí està implementant una aplicació mòbil que recull informació patrimonial i cultural i la posa a disposició dels visitants.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Generalitat aposta per l'apoderament de les noies en l'àmbit tecnològic en el 'Dia Internacional de les nenes a les TIC'

El Govern català, en col·laboració amb agents socials i empreses, impulsa diferents iniciatives per promoure entre les dones l’accés a les TIC i el foment de les vocacions tecnològiques i l’emprenedoria en aquest àmbit.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Tic Catalunya Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-954X

Logotip