• Imprimeix

IoT Catalan Alliance

La IoT Catalan Alliance és la iniciativa per unir esforços i definir estratègies per potenciar el sector de la Internet de les Coses a Catalunya.

IoT Catalan Alliance

La Internet de les Coses (IoT) és un sector emergent amb un gran potencial de creixement econòmic i de generació d’ocupació. Actualment, només un 1% de les coses estan connectades, però es preveu que el 2020 al món hi haurà uns 50.000 milions de dispositius connectats a Internet, el que representa uns 7 aparells per habitant.

La IoT Catalan Alliance agrupa les empreses i entitats que desenvolupen activitat en aquest àmbit, explora el coneixement de les seves capacitats i necessitats, i fomenta l'intercanvi d'informació i la generació de sinergies entre els membres de l'aliança.

La constitució d’aquest grup permet establir l’entorn idoni perquè els agents clau d’aquesta indústria dialoguin entre ells amb l’objectiu de definir conjuntament un pla d’acció per impulsar la IoT a Catalunya.

També vol facilitar un entorn de validació de productes i proves d'interoperabilitat i treballa la representació del sector davant de l'administració o organismes d'estandardització.

Objectius

  • Identificar les empreses i entitats que desenvolupen activitat en aquest àmbit.
  • Explorar el coneixement de les seves capacitats i necessitats.
  • Fomentar l’intercanvi d’informació i la generació de sinèrgies entre els membres.
  • Donar visibilitat i oportunitats de negoci a tots els agents de la cadena de valor.
  • Treballar la representació del sector davant de l’Administració o organismes d’estandardització.

Líder i participants

Líder                                     Participants

                            

Data d'actualització:  04.08.2016