• Imprimeix

Catalunya, principal convidada internacional del Smart City Expo World Forum de Sidney

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, presenta l’estratègia SmartCAT del Govern català durant la cerimònia inaugural del congrés

01/09/2017 15:09
Jordi Puigneró durant el seu viatge a Sidney

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, va intervenir ahir en la cerimònia inaugural del Smart City Expo World Forum, que se celebra fins avui a la ciutat de Sidney (Austràlia).

Puigneró va aprofitar la seva participació en aquest congrés per presentar l’estratègia SmartCAT del Govern català i va explicar que aquesta estratègia s’ha conceptualitzat assignant un paper important a l’smart citizen: “Volem aprofitar la tecnologia per involucrar el ciutadà en les decisions i en les polítiques a dur a terme. La participació ciutadana és molt important”. A més, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital va donar a conèixer que “amb SmartCAT estem preparant Catalunya perquè aprofiti al màxim la revolució digital. Volem ser líders en la nova economia i la millor manera d’aconseguir-ho és essent pioners, tot treballant amb projectes que ens ajudin a ser més eficients i innovadors”. Jordi Puigneró va concloure la seva intervenció al congrés assegurant que l’estratègia SmartCAT és la mostra que el Govern treballa “amb perspectiva de futur, però amb la mirada posada en el dia a dia. Convertim els serveis públics en serveis més eficients gràcies a l’ús de la tecnologia. Estem decidits a canviar el model de governança del nostre país i no ho poder fer deixant enrere les noves tecnologies”.

La participació de Catalunya com a convidada del congrés Smart City Expo World Forum ve motivada per l’interès que genera a nivell internacional l’estratègia SmartCAT, que té per objectiu fer de Catalunya un país intel·ligent on ciutadania, empreses i administració aprofitin el  poder de les xarxes, les dades i les TIC en general per millorar la qualitat de vida, crear oportunitats econòmiques i construir una societat millor.

De fet, en els darrers mesos, l’estratègia smartCAT definida i impulsada per la Generalitat de Catalunya ha generat un notable interès a escala internacional, i altres països i ciutats com ara Singapur, Dubai, Dublin, l’Índia i Yinchuan, a la Xina, també han convidat el Govern català a presentar-ne els eixos i projectes principals a importants congressos i fòrums. Igualment, també han estat diverses les ciutats, regions i països que han visitat Catalunya i als quals el Govern ha exposat l’estratègia per convertir Catalunya en un hub tecnològic internacional.

Durant el seu viatge, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital també ha participat en una taula rodona amb els responsables d’empreses, governs regionals i entitats de recerca i acadèmiques de les smart cities d’Austràlia i, a més a més, ha mantingut diverses reunions amb centres de recerca i ciberseguretat. A la taula rodona, organitzada per Austrade, l’agència del govern del país per promocionar els negocis de les seves empreses, Puigneró ha donat a conèixer detalls de SmartCAT i dels agents públics i privats que ajuden a fomentar l’expansió internacional de l’estratègia. En les altres reunions, el secretari ha tractat temes relacionats amb les tecnologies digitals emergents i les polítiques en ciberseguretat que actualment existeixen en el sector públic.

Durant el viatge a la ciutat australiana s’han mantingut diverses reunions, on s’han tractat aspectes com les tecnologies digitals emergents o les polítiques en ciberseguretat dins el sector públic

Informació relacionada