• Imprimeix

La Generalitat presenta a Brussel·les les polítiques de promoció de les dones a les TIC

Va aprofitar la jornada ‘Apoderament de les dones en la ciència i el negoci’ organitzada pels 4 motors d’Europa en el marc de la Setmana Europea de Regions i Ciutats 2018.

11/10/2018 13:10
donatic_motors

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, va aprofitar la jornada Apoderament de les dones en la ciència i el negoci que es va fer a Brussel·les per presentar les polítiques de promoció de les dones en l’àmbit TIC davant de representants de les regions dels 4 motors d’Europa.

Barbany va explicar que promoure i reconèixer el paper de la dona en l’àmbit TIC i fomentar les vocacions tecnològiques entre les joves per revertir la minsa presència de les dones en aquest sector és un dels objectius estratègics del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

En aquest sentit, la representant del Govern va qualificar “d’alarmant” que només un 28% dels professionals que treballen en les TIC a Catalunya siguin dones i que només el 24% dels més de 8.200 estudiants de carreres científiques i tècniques siguin noies. Barbany va subratllar que “com a societat no ens podem permetre prescindir del 50% del talent del nostre país”.

Així, la directora general va explicar en profunditat el pla DonaTIC que tira endavant la Generalitat per revertir aquesta situació i que vol “crear sinergies amb empreses, institucions, associacions de dones i grups de recerca per incrementar el nombre de dones a les TIC, especialment en llocs de responsabilitat”.

Barbany també va destacar els Premis DonaTIC , que volen reconèixer i donar visibilitat a dones que tenen un paper cabdal en l’àmbit tecnològic. D’aquesta manera, es vol que les nenes i noies tinguin referents a l’hora d’estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. En aquest sentit, també va donar les claus de programes com el pla STEMcat i l’mScools.

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, va explicar a fons el pla Dona TIC i altres accions específiques com el pa STEMCat o el programa mSchools.