• Imprimeix

Més de 100 persones participen en el pilot de la plataforma Minuts a Vilafranca del Penedès

La involucració de ciutadans, entitats i empreses del municipi ha permès l’avaluació exitosa de l’eina durant la Mitja Marató de l’Espirall i una jornada de replantació forestal

12/01/2018 14:01
Minuts a Vilafranca

Minuts, la plataforma col·laborativa que bescanvia i premia el temps que dediquen els ciutadans a fer serveis socials a la seva comunitat, ha finalitzat la prova pilot de la xarxa Catalonia SmartLAB a Vilafranca del Penedès amb la participació de 128 persones. El pilot es va iniciar el passat mes d’octubre i ha comptat amb la contribució de 4 entitats i 5 proveïdors municipals.

L’eina col·laborativa es va posar a prova el mes de novembre durant la Mitja Marató de l’Espirall, on 40 persones van rebre vals amb minuts, i durant una jornada de replantació forestal on hi van assistir més de 80 persones. En total, es van posar en circulació 16.980 minuts, equivalents a 283 hores de participació en activitats; es van carregar 5.100 minuts a la plataforma o es van bescanviar 810 minuts per ofertes.

Gràcies a la participació en el laboratori urbà de la xarxa Catalonia SmartLAB a Vilafranca del Penedès, els creadors de la plataforma Minuts han pogut avaluar-ne la usabilitat, així com entendre millor el comportament i les necessitats dels usuaris que la utilitzen, analitzar el desplegament del projecte en col·laboració amb entitats i l’adaptació del sistema als diferents equipaments del municipi.

Tot i que la participació es va centrar en els usuaris del Banc del Temps, també altres entitats i empreses del municipi han contribuït activament en la prova pilot. Quatre entitats (Associació Bosc Verd, ADF la Carrerada, Associació de Veïns i Veïnes de l’Espirall i Banc de Temps de Vilafranca) i cinc proveïdors (Auditori Municipal, Servei de turisme de Vilafranca, Tastavins Penedès, Teatre Cal Bolet i Vinseum) han garantit que els minuts es repartissin en dos actes i es poguessin bescanviar per ofertes d’activitats i serveis al municipi.

Minuts.cat va resultar guanyadora de l’edició 2016 del concurs SmartCAT Challenge impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i va ser la plataforma escollida per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per a fer el pilot de l’àmbit de ciutat col·laborativa.

Minuts.cat va resultar guanyadora de l’edició 2016 del concurs SmartCAT Challenge impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya

Informació relacionada