• Imprimeix

Catalunya ja té més de 15.000 empreses en el sector TIC

El document elaborat per ACCIÓ permet tenir una visió global de l’estat de la indústria de les noves tecnologies al país i preveure’n l’evolució dels propers anys.

05/03/2018 12:03
pindola_sector_tic

L’àrea d’estratègia i intel·ligència competitiva d’ACCIÓ, ha publicat una píndola informativa sobre el sector TIC al nostre país. Aquest document repassa les principals dades que ofereix la indústria de les noves tecnologies i la col·loca en el tauler de joc internacional.

Les TIC són un dels sector més dinàmics de l’economia catalana i l’ecosistema que hi ha al territori han fet de Catalunya un dels clústers més importants d’Europa.

En concret, l’any 2017 hi havia 15.077 empreses dedicades a les noves tecnologies, un 21,5% més que el 2013. En conjunt, hi havia més de 115.600 persones treballant-hi i el 2015 van facturar gairebé 16.000 milions d’euros, un 12,5% més que els anteriors dos anys.

A més, el document també recull les inversions estrangeres a Catalunya. Des del 2013, s’ha fet 105 projectes amb capital estranger que han significat una inversió de 254,2 milions d’euros. En aquest sentit, a Catalunya s’hi ha concentrat el 42,5% del total d’inversions que s’han fet a l’Estat.

Per últim, l’informe també destaca els mercats que més oportunitats ofereixen a les empreses catalanes del sector: Argentina, el Canadà i els Estats Units d’Amèrica. A banda, també hi ha Bèlgica, Alemanya, Corea del Sud o Israel.

 

Les dades formen part de l’informe sectorial “El Sector TIC a Catalunya” elaborat per l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ).