• Imprimeix

Els camps electromagnètics de radiofreqüència, molt per sota dels límits legals a Catalunya

Durant el 2016 es van monitoritzar 328 punts de tot el territori i es van fer 254 mesuraments puntuals. En tots els casos els resultats van ser molt inferiors als nivells màxims indicats a la normativa actual.

21/06/2017 12:06
electromagnetics

Els nivells dels camps electromagnètics de radiofreqüència que generen les antenes de telefonia mòbil i altres sistemes de radiocomunicació a Catalunya estan molt per sota dels límits permesos en la legislació vigent.

Aquesta és la principal conclusió del quart Informe anual sobre el nivell d’exposició a camps electromagnètics de radiofreqüència a Catalunya, que ha presentat la Generalitat de Catalunya i que ja es pot consultar al portal de Governança radioelèctrica.

En concret, la xarxa d’equips de monitoratge de radiofreqüències ha estat controlant els nivells de volts per metre (V/m) en 328 punts instal·lats en 184 municipis i s’han fet 254 mesuraments puntuals en 111 espais més del territori.

En tots els casos, els resultats han estat molt inferiors als nivells màxims marcats per la normativa, que està vigent a gran part dels països de la Unió Europea i basada en recomanacions internacionals.

Així, el nivell màxim d’exposició per a les bandes de radiofreqüència de 900MHz, 1800MHz i 2100MHz, segons la normativa, és de 41 V/m i només s’ha arribat al llindar dels 20 V/m en dos casos. Per la seva banda, els equips de monitoratge de banda ampla (radiofreqüències entre 100KHz i 8GHz), han detectat un sol cas en el que s’ha arribat a 21 V/m quan la normativa indica que no es poden superar els 28 V/m. La resta de punts monitoritzats han quedat molt lluny d’aquestes dades.

La Generalitat ha presentat el quart 'Informe anual sobre el nivell d’exposició a camps electromagnètics de radiofreqüència a Catalunya'.