• Imprimeix

Catalonia SmartLAB acosta el concepte Smart City als ajuntaments de les Terres de l’Ebre

Diversos experts van presentar tant l'estratègia SmartCat com projectes que s'han endegat en el seu marc.

11/10/2018 12:10
ebre

Durant el matí del dia 8 d’octubre, representants dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta es van reunir a Tortosa en una sessió informativa per tal de conèixer l’estratègia i els projectes endegats per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital amb l’objectiu d’estendre el concepte de ciutat intel·ligent a tota Catalunya.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als alcaldes, tècnics municipals i regidors presents a la trobada. A continuació, Joan Duran, consultor de l’estratègia SmartCAT de la Generalitat, va exposar com les tecnologies smart poden ajudar a millorar els processos i serveis de municipis i comarques, i va introduir alguns dels projectes que ja s’estan duent a terme en el marc de l’estratègia SmartCAT, com ara el desplegament de fibra òptica arreu del territori.

Per tal d’aprofundir sobre el concepte de la ciutat intel·ligent, Rosa Paradell, Innovation Business Unit Manager de la Fundació i2CAT, va introduir els seus àmbits d’actuació i les tecnologies que el fan possible. Així mateix, Xavier Martínez, Project Manager de Barkeno Advisors, va presentar algunes de les solucions i casos d’èxit que s’han posat en marxa en el marc de la xarxa de laboratoris urbans Catalonia SmartLAB.