• Imprimeix

El comerç electrònic va créixer un 14% al 2016

Durant l’any passat es van fer 38.707 operacions d’ecommerce a Catalunya. Aquesta és la dada més important de l’Observatori de la Logística 2016.

11/07/2017 12:07
ecommerce

El comerç electrònic avança a bon ritme a Catalunya. Durant el 2016 es van fer 38.707 operacions d’ecommerce, un 14,36% més que l’any anterior. Aquesta és la principal conclusió que s’extreu del document Indicadors de Competitivitat de l’Observatori de la Logística 2016, que presentarà demà, 12 de juliol, l’empresa pública CIMALSA.

El document explicar les dades més significatives de l’any passat i aporta una anàlisi del context socioeconòmic de Catalunya a partir de les dades del sector.

En concret, l’informe analitza més de 40 indicadors del sistema logístic català i més de 60 dades estadístiques addicionals. La voluntat és que el document sigui un punt de trobada entre el teixit empresarial i la planificació de les infraestructures i serveis.

A més, en aquesta edició s’hi han incorporat nous indicadors com el pes econòmic de la logística catalana, el volum gestionat pel sistema logístic, la quota model d’accés i sortida dels ports catalans o el preu mig del sòl logístic, entre d’altres.

Aquest document té un triple objectiu: definir les necessitats logístiques de les empreses, crear un marc de referència estable basat en paràmetres reals i objectius, i ser una eina eficient de planificació i gestió del sistema logístic.

 

El document contempla més de 40 indicadors dels sistema logístic de Catalunya i més de 60 dades estadístiques addicionals.