• Imprimeix

Es crea el Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya

Amb aquest projecte, es vol reforçar la posició de lideratge de Catalunya en aquest sector i definir millor el model de turisme que hi ha a Catalunya.

03/08/2017 10:08
siitc

La Generalitat de Catalunya, nou universitats catalanes i entitats del sector turístic català han signat un acord per crear el nou Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya (SIITC). La voluntat d’aquest projecte és poder tenir centralitzada tota la informació del sector per posar-la a l’abast de tothom.

D’aquesta manera, les dades de la majoria de la recerca turística que es fa a Catalunya es concentraran en una sola plataforma. Aquest sistema permetrà que els actors del sector puguin conèixer més a fons el turisme que ens visita i, en conseqüència, millorar la competitivitat del sector.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, va destacar la signatura de l’acord com “un dels actes més importants dels darrers anys en política turística”. Aregio va posar en valor la creació d’un espai científic i de recerca per fer del turisme un “sector millor, socialment acceptat i estimat”.

Aquest nou sistema s’ha creat després de detectar que el sector turístic tenia una sèrie de mancances a l’hora de conèixer la dinàmica i el funcionament del turisme o l’existència de grans diferències en el tipus d’informació que necessiten els diversos actors del sector.

Per pal·liar aquestes deficiències, s’ha ideat un sistema en tres eixos :

  • Es crearà una plataforma de dades que incorporarà les que ja existeixen i generarà nous indicadors a partir de la informació disponible.
  • Es crearan eines de transferència de dades.
  • Es constituirà una xarxa de coneixements i grups de treball per processar la informació i extreure’n coneixements.

La voluntat és conèixer a fons el turisme que rep el país per tal que les empreses puguin fer servir aquest coneixement per millorar la seva competitivitat.