• Imprimeix

El Govern impulsa la creació de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

El ple del Parlament ha aprovat la llei que permet la creació d'aquest nou òrgan.

14/07/2017 12:07
El Govern impulsa la creació de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

El ple del Parlament ha aprovat, per àmplia majoria, la Llei de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, òrgan que substituirà el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya s’encarregarà de prevenir, detectar, respondre i investigar incidents o amenaces a les xarxes de comunicacions electròniques i als sistemes d'informació públics, i de planificar, gestionar, coordinar i supervisar la ciberseguretat a Catalunya, minimitzar els danys i el temps de recuperació de les xarxes i els sistemes en cas de ciberatac i col·laborar amb els cossos policials i les autoritats judicials.

Malgrat els grans beneficis que la transformació digital aporta a la nostra societat també comporta nous reptes i la ciberseguretat n’és un d’ells. En els darrers temps Catalunya també s’ha vist afectada pels ciberatacs: l’any 2015 la Generalitat de Catalunya va rebre prop de 216 milions d’atacs informàtics i es van registrar més d’11.700 incidents de ciberseguretat.

Establir un sistema públic de ciberseguretat permetrà garantir la protecció adient als ciutadans, empreses i institucions.

Segueix navegant