• Imprimeix

Everis dóna robots educatius mBot a 200 escoles catalanes

El Departament d’Ensenyament distribuirà 25 d’aquests kits educatius entre els centres de recursos compartits de tot el territori perquè els cedeixin als centres que més els necessitin.

17/05/2017 13:05
mbot

Dues-centes escoles catalanes disposen des d’aquest any de robots educatius mBot donats per la consultoria Everis. D’aquests dos-cents kits educatius, 25 han estat cedits a la Generalitat, que els distribuirà arreu del territori perquè els centres de recursos compartits els facilitin als centres escolars que més ho necessitin.

Amb aquesta donació, Everis vol fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els més joves. El CEO de l’empresa a Europa, Fritz Hoderlein, va explicar en l’acte d’entrega dels robots al Departament d’Ensenyament que per la companyia “és important que la societat s’adapti a un món en el que la tecnologia té un paper fonamental”.

Així, “les escoles tenen un paper clau” ja que són el primer espai on els “nens poden incorporar coneixements tecnològics de manera divertida i natural”.

En aquest mateix sentit es va expressar la titular d’Ensenyament, Meritxell Ruiz: “hem analitzat bé on cal fer especial incidència, i és a l’educació infantil i primària”.

A més del robot, els centres han rebut diversos tutorials d’activitats educatives desenvolupades per l’equip d’innovació d’Everis, pensades perquè els nens aprenguin programació i electrònica mentre es diverteixen.

Campanya solidària

Aquesta donació forma part d’una iniciativa solidària de l’empresa destinada a impulsar els coneixements de robòtica i programació entres els alumnes més joves. Els clients de la consultora han seleccionat els centres educatius (uns 500 a tot l’Estat) que volien que rebessin els robots.

Per la seva banda, Ensenyament va fer arribar una llista de centres de màxima complexitat a la companyia per si algun client no sabia a quin centre destinar els kits educatius.

 

Tant l’empresa com la Generalitat destaquen la necessitat de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entres els alumnes de primària i secundària.