• Imprimeix

Finalitza la prova pilot de YoTeCuido a Terrassa amb la participació de 20 famílies

Persones afectades per l’Alzheimer, així com els seus familiars i cuidadors, han utilitzat durant 4 mesos una aplicació mòbil que ofereix consells per facilitar el seu dia a dia

23/11/2018 09:11
yotecuido

Aquesta setmana ha finalitzat a Terrassa la prova pilot de YoTeCuido, una aplicació gratuïta d’ajuda a cuidadors i afectats per la malaltia de l’Alzheimer desenvolupada per l’empresa Lapisoft. La prova s’ha dut a terme durant quatre mesos en col·laboració amb la Fundació AVAN. Les 20 famílies que hi han participat han valorat molt positivament l’ús de l’app com a suport per assistir i acompanyar aquelles persones que conviuen amb la malaltia de l’Alzheimer.

El projecte va començar el mes d’abril amb l’objectiu de determinar si mitjançat la utilització d’una aplicació és possible facilitar el dia a dia dels afectats d’Alzheimer (diagnosticats en fase 1) i els seus familiars i cuidadors. L’aplicació suggereix pautes de conducta als afectats i pot resoldre dubtes de les persones que assumeixen la responsabilitat de cuidar, la qual sovint repercuteix en la seva salut a causa dels alts nivells de cansament, estrès i ansietat que s’associen a aquesta tasca.

Després dels quatre mesos de prova, les persones usuàries de l’aplicació YoTeCuido n’han destacat la facilitat en el seu ús i l’accés senzill a la informació, així com la utilitat de les pautes i idees per ajudar als malalts diàriament. Els cuidadors també han subratllat els beneficis que aporta el fet de poder resoldre dubtes ràpidament, ja que l’accés a professionals mèdics i/o d’atenció psicosocial no sempre és àgil.

L’Ajuntament de Terrassa considera que aquesta és una iniciativa molt enriquidora i amb un component social molt important ja que contribueix a millorar la qualitat de vida dels ciutadans que experimenten aquesta realitat diàriament.

YoTeCuido va resultar guanyadora de l’SmartCAT Challenge 2016 en l’àmbit de la salut i el benestar i s’ha provat a Terrassa en el marc de la xarxa de laboratoris urbans Catalonia SmartLab.

 

L’aplicació suggereix pautes de conducta als afectats i pot resoldre dubtes de les persones que assumeixen la responsabilitat de cuidar.