• Imprimeix

La Generalitat amplia la seva xarxa de fibra òptica al Baix Empordà

El conseller Puigneró va visitar el desplegament de la Xarxa Oberta de Catalunya entre Begur i Palafrugell, que permetrà oferir alta velocitat a les poblacions i empreses de la zona.

30/11/2018 10:11
fibra_baix_emporda

La Generalitat de Catalunya s’ha fixat com a objectiu connectar a la fibra òptica pública tots els municipis de més de 50 habitants abans del 2023 i sota aquest objectiu s’hi emmarquen les obres d’ampliació de la xarxa que s’estan duen a terme entre Begur i Palafrugell i que donaran servei als municipis i empreses de la zona.

Es tracta d’un tram de 8,8 quilòmetres s’està duent a terme en col·laboració entre el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’Ajuntament de Begur, amb una inversió total de 240.000 euros.

El conseller Puigneró va visitar aquesta setmana les obres i va recordar que “enxarxar el país és una de les polítiques socials del segle XXI”, a més, va subratllar que una bona connectivitat “permet avançar en el progrés econòmic o social dels municipis”. A més, va destacar la importància de la connexió a la xarxa de fibra òptica per “poder fer un país ple d’oportunitats i competitiu”.

Per altra banda, el responsable del departament va explicar que durant el 2019 també es tirarà endavant el projecte d’ampliació de la xarxa entre Girona i Corçà, un tram de deu quilòmetres i mig que tindrà una inversió de 300.000 euros.

 

Durant el 2019 també es faran les obres per perllongar la xarxa entre Girona i Corçà, amb una inversió de 300.000 euros.