• Imprimeix

El Govern amplia la seva xarxa de fibra òptica al Ripollès

El conseller Puigneró va visitar l’execució de les obres entre Ripoll i Campdevànol i durant el primer trimestre del 2019 es començarà l’estesa entre la capital de comarca i Sant Joan de les Abadesses.

26/11/2018 09:11
fibra_ripolles

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va aprofitar la seva visita a les obres del desplegament de la xarxa blanca de la fibra òptica entre Ripoll i Campdevànol per anunciar que el Govern accelerarà el desplegament d’aquesta xarxa per la comarca del Ripollès. En concret, s’estendran més de 13 quilòmetres de cablejat per fer la connexió esmentada i la que unirà la capital de comarca amb Sant Joan de les Abadesses i que començarà durant el primer trimestre del 2019.

Puigneró va voler recordar que la connexió amb fibra òptica de “tots els racons del país és una prioritat del Govern” ja que d’aquesta manera “es dona igualtat d’oportunitats a la ciutadania per accedir a una de les infraestructures més importants del segle XXI”.

El conseller va fer aquestes declaracions en la seva visita a les obres de la connexió entre Ripoll i Campdevànol, que han costat 49.000 euros i que s’han tirat endavant gràcies a un conveni que ha permès aprofitar les obres de canalització de la xarxa elèctrica que està fent Lersa Energia a la zona.

A més, el titular de Polítiques Digitals va subratllar la importància d’aquesta connexió que permetrà dotar de fibra òptica a l’Hospital Comarcal i als polígons industrials i empreses de la zona. Així, l’alcalde de Campdevànol, Joan Manso, va agrair “l’aposta sincera del Govern per aquesta inversió que permetrà la connexió definitiva a la xarxa pública de fibra òptica”.

Aquesta actuació està emmarcada en la voluntat del Govern de dotar de connexió de banda ampla a tots els municipis de més de 50 habitants el 2023 i totes les capitals de comarca abans durant el 2020.

L’arribada de la fibra a Campdevànol és especialment rellevant ja que permetrà connectar-hi l’Hospital Comarcal i donar servei als polígons industrials i les empreses de la zona.