• Imprimeix

L’IAS adopta el sistema Silicon de gestió electrònica integral de la farmàcia hospitalària

El nou programa basat en SAP inclou els processos de subministrament, emmagatzematge i distribució dels fàrmacs de manera integrada, a més dels processos de prescripció, validació i administració electrònica.

05/07/2018 12:07
ias

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), responsable dels hospitals de Santa Caterina i Dr. Josep Trueta ha incorporat el sistema Silicon de gestió electrònica integral de la farmàcia hospitalària. Aquest nou programari permet integrar en un sol sistema el subministrament, emmagatzematge i distribució dels fàrmacs, la gestió econòmica i financera de l’IAS basada en SAP i la gestió dels processos de prescripció, validació i administració electrònica dels medicaments.

D’aquesta manera, el sistema millora l’eficiència i seguretat en l’ús de medicaments i optimitza els circuits de distribució i accés. A més, els professionals també n’obtenen un suport durant tot el procés farmacoterapèutic gràcies a la informació en temps reals que ofereix el programari.

Silicon és el mateix sistema de gestió que fa servir l’Institut Català de la Salut, de manera que els professionals de l’IAS tindran accés a la metodologia i eines de treball de l’ICS.

El procés d’implementació del nous sistema s’ha fet durant quatre mesos i ha comportat la formació de més de 500 professionals. A més, el canvi d’entorn de gestió ha suposat la revisió i actualització de més de 1.500 fitxers de medicaments.

Aquesta canvi és un pas més en la voluntat d’integrar la gestió dels sistemes d’informació de l’IAS amb els sistemes emprats per l’ICS.

És el mateix sistema que fa servir l’Institut Català de la Salut i permetrà la unificació de les eines dels professionals de l’Hospital de Santa Caterina i l’Hospital Dr. Josep Trueta.