• Imprimeix

Internet Segura passa a ser el marc oficial de les campanyes de ciberseguretat

El departament de Polítiques Digitals i Administració Pública es coordinarà amb altres departaments i entitats per establir accions i iniciatives conjuntes relacionades amb la cultura de seguretat a la xarxa.

03/12/2018 11:12
internet_segura

Una de les prioritats en l’acció de govern de la Generalitat de Catalunya durant aquesta legislatura és la promoció de la cultura de seguretat digital en la ciutadania . És per aquest motiu que el govern ha convertit el programa Internet Segura en el marc oficial a través del qual s’articularan les campanyes de promoció en ciberseguretat.

A partir d’ara, el departament de Polítiques Digitals i Administració Pública definirà l’estratègia del desplegament d’aquest programa i es coordinarà amb altres departaments i entitats de la Generalitat, a més de promoure la col·laboració amb altres entitats públiques i privades. Per fer-ho, el Govern ha creat una comissió de coordinació interdepartamental per compartir informació, coordinar accions i establir iniciatives conjuntes.

Internet Segura és des del 2010 el programa de conscienciació i sensibilització de la ciutadania en matèria de ciberseguretat del CESICAT. Des d’aleshores s’ha alineat amb els pilars dissenyats per la xarxa Insafe primer i el Better Internet for Kids (BIK).

Amb el temps, a més, ha ampliat el seu públic objectiu i a més dels estudiants, ha fet campanyes per a altres col·lectius, com l’actual Practica els hàbits cibersaludables, que vol arribar a gran part de la població catalana.

Entre els objectius d’aquest nou pla hi haurà la sensibilització sobre la importància de la ciberseguretat, accions divulgatives i formatives, la presència en grans esdeveniments o l’elaboració de continguts i materials per a professionals que treballin amb col·lectius destinataris del programa.

 

Aquesta iniciativa respon a la voluntat del Govern de marcar la seguretat digital com una de les seves prioritats en la legislatura.