• Imprimeix

La IoT Catalan Alliance presenta les solucions creades pels seus membres

La jornada ‘Connecting to a Smart Future es va celebrar en el marc de l’IoT Solutions World Congress i va permetre descobrir mitja dotzena de casos d’èxit en l’internet de les coses creats a Catalunya.

06/10/2017 11:10
iotcatalan

L’IoT Solutions World Congress va acollir, aquest dijous, la jornada Connecting to a Smart Future, organitzada per la IoT Catalan Alliance i que va servir per presentar els casos d’èxit més importants dels membres d’aquest clúster. Fins a mitja dotzena de representants d’empreses i centres tecnològics catalans van aportar solucions a reptes tecnològics amb tecnologies innovadores.

La coordinadora de l’Aliança i Innovation Business Unit Manager de la Fundació i2CAT, Rosa Paradell, va ser l’encarregada d’obrir la jornada i repassar les activitats realitzades per la comunitat durant el darrer any.

Entre d’altres, hi destaca la feina dels grups de treball, que permeten als 80 membres del clúster generar interaccions i dinamitzar la demanda en sectors com la logística, la salut o el vehicle connectat. A més, també va voler posar en valor la feina que es fa conjuntament amb les diverses universitats per identificar el talent i els perfils professionals clau per al sector.

Per la seva banda, el director de l’estratègia SmartCatalonia, Daniel Marco, va recordar que la IoT Catalan Alliance es va crear amb el doble objectiu d’enfortir el sector TIC a Catalunya i treballar en comunitat per impulsar-hi la transformació digital.

Medi ambient, cases smart i experiència d’usuari

La jornada va servir per presentar fins a sis casos d’èxit de projectes IoT d’empreses catalanes, com el projecte Bettair, d’Ateknea Solutions, per controlar i monitoritzar la pol·lució a les ciutats gràcies a nodes amb sensors de gas de baix cost. Aquesta plataforma, sorgida del projecte europeu CITY-SENSE, és fàcilment escalable i adaptable.

La protecció del medi ambient és un sectors que més poden veure’s afavorits per la implantació de l’IoT. En aquest sentit, Engisoft Cloud Services i KFEW Systems van presentar la plataforma KFEW de gestió de motors industrials. Gràcies a l’ús del núvol, es poden millorar els temps de resposta en les revisions.

Per la seva banda, AEInnova va presentar el sistema de sensorització wireless que ha instal·lat en una planta petrolífera i que, gràcies al reaprofitament de la calor residual, permet reduir les emissions de CO2 fins a 160 quilograms cada any sense manteniment.

També es va presentar la plataforma Kontexting, creada per Eurecat, i que millora l’experiència de l’usuari en entorns eCommerce gràcies a l’ús del Big Data, el Data Analisys i el Machine Learning.

Per altra banda, Suiphos va explicar la solució de gestió i control de maquinària urbana que ha creat, i Simon, el sistema Simon10 que reformula els interruptors per fer-los smart i que ha creat en col·laboració amb la UPC i i2CAT.

El director d’SmartCat, Daniel Marco, va recordar que el clúster té l’objectiu d’enfortir el sector TIC català i impulsar la transformació digital a Catalunya.