• Imprimeix

Lleida acull la primera sessió de treball del Programa CatLabs

Durant la jornada es va fer palesa la necessitat d’innovar, ja que en dependran els recursos europeus.

14/02/2017 10:02
catlabs_lleida

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré i Roure, va ser l’encarregat d’obrir la primera sessió de treball del Programa CatLabs que, en el marc de les estratègies RIS3CAT i SmartCAT, promou l'articulació d'una xarxa catalana d'innovació digital, social i col·laborativa.

En aquest sentit, es va explicitar l’objectiu de recollir informació per fer el mapa de la innovació social digital a Catalunya . La voluntat és facilitar a les entitats que fan innovació digital que puguin crear sinèrgies entre elles per articular una xarxa que permeti tirar endavant projectes per tot el territori.

Durant la jornada també va intervenir el Cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Ricard Faura, que va recordar que la recepció de recursos europeus ha quedat lligada a la innovació . Aquest fet, va explicar Faura, implica la necessitat de crear estratègies i col·laboracions entre administracions, empreses i entitats per tirar endavant projectes innovadors.

Accions de futur

El Programa CatLabs ha previst diverses accions com un nou pla de formació per a joves amb perfil de Garantia Juvenil, que permetrà validar i testejar la metodologia i continguts del programa.

A més, durant el juny es farà una jornada de co-creació a Barcelona que posteriorment es farà de forma descentralitzada.

 

Un dels objectius de la primera fase del programa és recollir informació per fer el mapa de la innovació social digital a Catalunya.

Segueix navegant