• Imprimeix

Mollerussa presenta el seu tercer pla pilot de mobilitat intel·ligent

El projecte Street Flow, desenvolupat per l’empresa Tecsidel, consta d’un sol pòrtic que analitza la composició del trànsit que el travessa per classificar-lo i mesurar-lo detalladament.

07/09/2017 10:09
smartlab_mollerussa

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, va presentar el tercer programa pilot de mobilitat intel·ligent que s’ha implantat a Mollerussa, juntament amb l’alcalde de la capital del Pla de l’Urgell, Marc Solsona. Puigneró va destacar que Mollerussa ha aconseguit "situar-se al capdavant de les ciutats intel·ligents del nostre país, presentant en poc temps el tercer pilot real implementat a la ciutat”.

El projecte Street Flow, desenvolupat per l’empresa Tecsidel, consisteix en un pòrtic que permet analitzar un a un els vehicles que el travessen per classificar-los i mesurar el trànsit. D’aquesta manera, la ciutat pot tenir informes detallats dels automòbils que hi passen, amb una infraestructura mínima i poca ocupació de l’espai públic.

Aquest tercer pla pilot s’ha realitzat gràcies a l’acord de col·laboració que van signar el Consistori de la població i Tecsidel en el marc del projecte Catalonia SmartLab de l’estratègia SmartCat de la Generalitat de Catalunya.

Aposta per les tecnologies smart

El secretari Puigneró va celebrar que la “iniciativa pública d’ajuntaments i polítics s’alineï amb les necessitats dels ciutadans” i que hi hagi una col·laboració público-privada per “donar solucions innovadores a reptes propis de cada ciutat”. En aquest sentit, Puigneró va subratllar que “totes les ciutats del món que volen ser referent tenen un factor en comú: l’ús i l’aposta per les tecnologies smart”.

Durant la jornada es va explicar detalladament el funcionament d’aquest nou sistema i es van fer públiques les dades que s’han anat recollint durant l’estiu. A més, els assistents van poder assistir a xerrades sobre el vehicle connectat i la mobilitat, que van oferir i2CAT i Tecsidel.

Jordi Puigneró: “El municipi ha aconseguit situar-se al capdavant de les ciutats intel·ligents del nostre país, presentant en poc temps el tercer pilot real implementat a la ciutat”.