• Imprimeix

Quaranta-quatre municipis catalans obtenen les subvencions Wifi4EU

Aquesta xifra representa un 8,7% sobre el total de 500 ajuntaments que van participar en el procés.

12/12/2018 09:12
wifi4eu

Quaranta-quatre municipis catalans han aconseguit la subvenció Wifi4EU per instal·lar punts de xarxa sense fils gratuïta a llocs públics de les seves localitats amb una ajuda de 15.000 euros. Tenint en compte que s’hi van presentar la meitat dels ajuntaments catalans, vol dir que un 8, 7% de les sol·licituds provinents del país han aconseguit les ajudes.

En total, a tot Europa hi ha hagut més de 13.000 propostes, un èxit tant aclaparador que la Comissió Europea, responsable del concurs, ja ha anunciat que en properes convocatòries augmentarà el nombre de beneficiaris de forma notable i que els municipis no hauran de realitzar cap tràmit extra.

La convocatòria ha tingut un pressupost de 42 milions d'euros i uns 2.800 municipis de tot Europa han estat els escollits. Ara, han d'establir com a mínim un punt d'accés wifi gratuït durant com a mínim tres anys. 

El llistat de municipis catalans que han aconseguit la subvenció és el següent: Canyelles, Vilagrassa, Tossa de Mar, Solsona, Torres de Llobregat, Sant Fruitós de Bages, Ripollet, Artés, Igualada, Mollet del Vallès, Vic, Les Preses, Palamós, Sant Cugat del Vallès, Castellserà, Bellpuig, La Pobla de Segur, Llagostera, Berga, Granollers, Òdena, Manlleu,Puig- reig, Alòs de Balaguer, Vilada, Torre-serona, Begues, Mataró, Ripoll, Falset, Santa Perpètua de Mogoda, Riudoms, Barberà del Vallès, Masquefa, Torredembarra, Les Borges Blanques i Parets del Vallès.

A principis de 2019 es publicarà la segona de les quatre convocatòries que estan previstes amb la intenció d’accelerar l’accés a la xarxa wifi de tots els ciutadans europeus. Tots els municipis registrats es poden unir a la comunitat WiFi4EU per formular observacions sobre la iniciativa, intercanviar opinions amb altres municipis europeus i estar al dia de les novetats del programa.

El gran èxit de la convocatòria ha fet que els seus responsables hagin decidit augmentar el nombre de beneficiaris en convocatòries futures.