• Imprimeix

Quatre equips catalans participaran a les semifinals del Technovation Challenge

Les guanyadores del capítol català del concurs seran avaluades per un jurat internacional que decidirà quins equips passen a la final, que se celebrarà durant l’agost a San Francisco (EUA).

15/05/2017 13:05
final_technovation

Catalunya estarà representada per quatre equips a les semifinals internacionals del concurs Technovation Challenge, el més important del món en emprenedoria digital per nenes i noies. Ara, aquests equips seran avaluats per un jurat internacional que decidirà si aconsegueixen arribar a la final, que se celebrarà durant el mes d’agost a San Francisco (EUA). En cas de guanyar, opten a un premi d’entre 2.500 i 15.000 dòlars.

El concurs està dividit en dues grans categories: Sènior per a noies de 14 a 18 anys i Júnior per a nenes de 10 a 14 anys.

En concret, 14 equips en la categoria Sènior i 12 en la categoria Júnior van arribar a la final del capítol català del concurs. Tots ells van poder presentar les seves aplicacions i explicar els plans de comunicació, màrqueting i empresa davant d’un jurat format per professionals dels diversos àmbits.

Les guanyadores de la categoria Sènior van ser:

  • Technowiners, que vol prevenir les conseqüències de la pobresa i el deteriorament del medi ambient.
  • The Betty Holbertons, una aplicació que facilita el procés de recollida de donacions per part de les ONG i que vol acabar amb el malbaratament d’aliments.

Les guanyadores de la categoria Júnior van ser:

  • Happy Appies, que ha dissenyat l’app Wallafood, que vol ajudar a les persones amb pocs recursos a accedir als excedents de menjar de particulars i empreses.
  • CRABUM, que pretén facilitar l’intercanvi de coneixements entre estudiants amb l’aplicació Get a 10.

Una iniciativa de país

La participació al Technovation Challenge és una de les iniciatives de la Generalitat de Catalunya per promoure l’accés a les TIC i el foment de les vocacions tecnològiques entre les nenes i les joves.

En aquest sentit, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, va recordar, en l’obertura de la final Júnior, que “iniciatives com el Technovation Challenge són importantíssimes, perquè posen la llavor i fomenten l’interès de les noies en la tecnologia”.

Enguany, 199 joves han participat en el concurs repartides en 40 equips, que han rebut l’ajuda de 47 mentores per tirar endavant els seus projectes.

Un repte mundial

El Technovation Challenge va ser creat l’any 2009 per Iridescent amb el suport de Made with Code (Google) i UN Women amb l’objectiu que nenes de 10 a 18 anys aprenguin i apliquin les habilitats necessàries per resoldre reptes i problemes reals a través de la tecnologia.

En l’edició d’aquest any hi ha participat més de 10.000 nenes de 116 països.

 

Amb la participació en aquest concurs internacional, la Generalitat vol promoure les TIC i fomentar les vocacions tecnològiques entre les nenes i joves.