• Imprimeix

Els catalans RoboCaspers representaran l’Estat en la FIRST Global

Aquesta competició de robòtica reunirà a equips de més de 160 països, que hauran de col·laborar entre ells per poder superar les diverses proves que es trobaran els robots.

15/06/2017 13:06
robocaspers

L’equip RoboCaspers, format per quatre adolescents catalans, ha estat seleccionat per representar l’Estat espanyol a la FIRST Global, una competició de robòtica que reunirà a joves de 160 països per superar una sèrie de reptes basats en facilitar l’accés a l'aigua potable.

Aquesta no serà la primera competició internacional en la que RoboCaspers participa, ja que els anys 2014 i 2015 ja van ser a les finals de la World Robot Olympiad que es van celebrar a Sotxi (Rússia) i Doha (Qatar), respectivament. A més, també ha participat en competicions com la VEX Robotics Competition.

 

Objectiu: aconseguir aigua potable

L’objectiu que tindran tots els equips participants en la FIRST Global serà el de poder garantir l’accés a l'aigua potable gràcies a les tasques que facin els seus robots.

Per aconseguir-ho, els equips que participin en cada ronda s’hauran d’aliar en grups de tres, que canviaran a cada nou enfrontament, per aconseguir superar als seus rivals.

Aquestes aliances hauran de trobar la millor manera per aconseguir que els seus robots realitzin tasques com l’emmagatzematge de l’aigua potable, la depuració o la cerca de noves fonts d’aigua.

A més, hi haurà una darrera ronda en la que tots els equips hauran de col·laborar per aconseguir un objectiu comú.

D’aquesta manera, els organitzadors del concurs esperen aconseguir el doble objectiu de trobar noves maneres de garantir l’accés a l'aigua potable gràcies a la robòtica, i promoure la cooperació entre equips de diversos llocs del moment per poder tenir més oportunitats d’aconseguir els objectius.

Els equips participants en aquesta competició internacional hauran de superar una sèrie de reptes basats en facilitar l’accés a l'aigua potable.