• Imprimeix

El Segrià se suma al desplegament de la fibra òptica pública de la Generalitat

Per una banda s’estendran 12,8 quilòmetres de cable entre Alpicat i Almacelles, i per l’altra es millorarà la infraestructura de la ciutat de Lleida amb 11,4 quilòmetres més de cablejat.

27/11/2018 09:11
fibra_segria

“Un quilòmetre d’asfalt et connecta amb un altre municipi, però un quilòmetre de fibra òptica et connecta al món”. Amb aquestes paraules, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va explicar la importància del desplegament de fibra òptica que està fent la Generalitat en la seva visita a les obres de perllongament de la Xarxa Oberta de Catalunya al Segrià.

En concret, s’estan desplegant 24,2 quilòmetres de cable en dues actuacions. Per una banda, es recorren el 12.8 quilòmetres que hi ha entre Alpicat i Almacelles i que també serviran per connectar Gimenells, Suc i Raimat; i per l’altra es millora la infraestructura de la ciutat de Lleida amb 11,4 nous quilòmetres de cablejat.

Puigneró va destacar que “és una molt bona notícia per Almacelles i per al Segrià poder anunciar que la fibra òptica de la Generalitat arribarà al municipi”. A més, va recordar que la connexió a la fibra òptica és “fonamental en el desenvolupament econòmic i social del nostre país”.

El conseller va voler destacar “l’acció de Govern” que s’està duent a terme cada dia i que “és fonamental per poder treballar i comunicar-nos, i perquè les empreses puguin desenvolupar-se”.

En aquest sentit, aquesta ampliació està emmarcada en l’objectiu de fer arribar la banda ampla a tots els municipis del Segrià i de tot el país abans del 2023 gràcies a la col·laboració amb el món local, segons recull el Pacte Nacional per la Societat Digital. Per altra banda, el Govern també està treballant per fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca el 2020. Així doncs, s’estan projectant les feines per portar-la a les cinc que manquen a la demarcació de Lleida: Vielha, el Pont de Suert, les Borges Blanques, Sort i Solsona.

 

L’any 2020 totes les capitals de comarca han d’estar connectades a la xarxa d’alta velocitat i el Govern treballa per portar-la a les cinc que encara queden a la demarcació: Vielha, el Pont de Suert, les Borges Blanques, Sort i Solsona.