• Imprimeix

Talent i robòtica, grans protagonistes de la Festibity

La trobada va reunir més de 600 professionals lligats al sector TIC per parlar sobre com aconseguir atraure i fidelitzar el talent professional.

17/05/2017 13:05
festibity

La quinzena edició de la Festibity, la festa de les telecomunicacions organitzada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni, va tenir dos grans protagonistes: per una banda el talent, el tema central de la trobada; i per l’altra, en Pepper, un robot hominoide que va demostrar els avanços en aquest camp ballant al ritme de S’Temple Bar o fent acudits durant la gala.

Més de 600 professionals del sector, CEOs, CIOs i representants polítics van assistir a aquesta gala, que també va servir per celebrar els 40 anys de la FIB i els 25 dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Durant la gala, l’economista Xavier Sala-i-Martin va ser l’encarregat de parlar sobre el talent i la innovació. Entre d’altres idees, Sala-i-Martin va destacar que el problema de la innovació “és que no sabem què és”.

L’economista també va destacar que la gran majoria de les idees innovadores les tenen els treballadors de les empreses. També va convidar als presents a “experimentar i abraçar el canvi”, ja que són les claus per “ser els primers” a l’hora d’innovar. Pots veure el vídeo de la ponència íntegra de Xavier Sala-i-Martin aquí.

Premis al talent TIC

La Festbity també va servir per reconèixer el talent amb l’entrega de les diverses mencions a personalitats del sector que han treballat per tirar endavant projectes en TIC.

  • Menció FIB. Es va entregar al sr. Ramon Nonell i Torrent en reconeixement a la seva dedicació i feina durant la seva carrera com a professor d’estadística a la FIB. A més, també es matemàtic i filòsof.
  • Menció Honorifica. A Rafael Macau, director d’Operacions de la UOC i CIO de l’equip d’informàtics que van treballar als Jocs Olímpics de Barcelona 92.
  • Menció Iniciativa TIC. Per Comando D, un projecte intern de Telefónica. És una incubadora de projectes que promou la motivació la iniciativa entre els treballadors de l’empresa.
  • Menció FiberEmprenedors, destinada a reconèixer una empresa impulsada per un exalumne de la FIB. Per Toni Juan , fundador de Metempsy, que té el repte d’oferir serveis de contractació i consultoria de la informàtica quàntica.

 

Aquesta ha estat la quinzena edició de la festa de les telecomunicacions, que organitzen la Facultat d’Informàtica de Barcelona i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni.