• Imprimeix

‘The Eye Harp’ aconsegueix la victòria a l’SmartCat Challenge d’Inclusió Social

El projecte permet que persones amb discapacitat motriu puguin tocar instruments de manera digital amb el moviment dels ulls o del cap. Els seus responsables el podran presentar a l’Smart City Expo World Congress.

23/10/2017 10:10
final_inclusio

L’aplicació The Eye Harp ha estat la guanyadora de l’edició d’enguany de l’SmartCat Challenge dedicat a la Inclusió Social. Aquesta aplicació permet que persones amb discapacitat motriu puguin tocar instruments digitalment gràcies al moviment dels ulls o del cap.

La decisió del jurat es va conèixer en la final que es va celebrar el passat 19 d’octubre a l’edifici MediaTIC de Barcelona. Ara, els seus creadors la podran presentar a l’Smart City Hack, que es farà durant l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) entre el 14 i el 16 de novembre a Barcelona. A més, han recollit un premi de 5.000 euros que serviran per poder seguir tirant endavant aquest projecte.

Per altra banda, dues aplicacions més van ser guardonades: WherisLinks, una app que facilita l’accés a contingut imprès a persones amb discapacitats visuals, auditives i de comprensió lectora, i Cerqana, que adapta l’smartphone de persones grans i dependents a les necessitats específiques de cada individu.

Cerqana, a més, ha estat seleccionada per participar ens els fòrums d’inversió privats que organitza Keirestu Forum.

El jurat va destacar la qualitat dels deu projectes finalistes, que es poden consultar a la pàgina oficial dels premis.

Daniel Marco, director de l’estratègia Smart Catalonia, va destacar que aquests premis són “una oportunitat per estimular el desenvolupament d’iniciatives TIC que solucionin les necessitats socials” que hi ha a Catalunya. A més, va subratllar la importància de “crear empreses i que apareguin emprenedors” per fer créixer l’economia però “sobretot per crear impacte social”.

L’SmartCat Challenge d’enguany també cerca aplicacions smart per resoldre problemes de mobilitat. Els guanyadors d’aquesta part del concurs se sabran el proper 2 de novembre en la final que es farà al Teatre Auditori de Granollers.

 

També van ser guardonades les aplicacions WherisLinks, que facilita l’accés a contingut imprès a persones amb discapacitats visuals, auditives i de comprensió lectora, i Cerqana, que adapta l’smartphone de persones grans i dependents a les necessitats específiques de cada individu.