• Imprimeix

La T-Mobilitat s’estrenarà durant el Mobile World Congress

La prova pilot del nou sistema es trasllada al febrer per poder tenir un sistema més sòlid. En un primer moment estarà disponible a la línia 9 del metro de Barcelona.

02/08/2017 10:08
tmobilitat

La prova pilot de la T-Mobilitat es farà coincidir amb la celebració del Mobile World Congress. Així, la implantació d’aquest nou sistema tarifari integrat començarà per la línia 9 del metro de Barcelona a partir del 26 de febrer, dia que s’inaugura el congrés mundial de telefonia mòbil.

Aquesta nova targeta substituirà els 84 títols que existeixen actualment a Catalunya i canviarà la banda magnètica pel xip. Aquest fet permetrà, per una banda, crear un sistema de postpagament personalitzat per cada usuari i, per l’altra, incorporar la tecnologia contactless per poder pagar amb targetes, polseres o telèfons intel·ligents, entre d’altres.

Després d’aquesta prova pilot, el sistema s’implantarà a finals del 2018 en la primera corona metropolitana i s’espera que a finals del 2019 ja estigui implantada a tot el territori.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va explicar que “més que retard, volem parlar d’inversió de temps”, ja que traslladant l’aplicació al 2018, s’ha fet un projecte més sòlid, amb una governança compartida i el compromís de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Per altra banda, Rull va explicar que l’ATM tindrà el control i la propietat de la maquinaria i el programari de pagament, de manera que les dades que es generin quedaran exclusivament sota el control de l’administració pública.

Aquesta nova targeta substituirà els 84 abonaments que existeixen actualment i permetrà un sistema de tarificació personalitzada per cada usuari.