• Imprimeix

Cobertura mòbil

Cobertura Mòbil és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per crear un mapa que permet conèixer quina és la cobertura de la xarxa de telefonia mòbil del país.

Cobertura mòbil

Cobertura Mòbil és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per crear un mapa que permet conèixer quina és la cobertura de la xarxa de telefonia mòbil del país. El mapa s’elabora amb la col·laboració dels usuaris de dispositius mòbils que tenen l’aplicació instal·lada. Aquests usuaris, anònimament, enregistren dades d’on estan ubicats i de quin nivell de cobertura per operadora hi ha a la zona on es troben i les envien a un servidor.
Les dades són tractades de manera que no és possible identificar qui és el propietari del terminal mòbil, el seu número de telèfon i quin ha estat l’aparell des d’on les ha subministrat.

L’agregació de totes les dades provinents dels diferents terminals mòbils que tenen instal·lada l’aplicació de Cobertura mòbil confecciona un mapa que està disponible tant en els dispositius que tenen el sistema operatiu iOS o Android com a la web. En aquest mapa, els usuaris poden consultar

  • Les seves pròpies mesures
  • Totes les mesures que han dut a terme els participants de la iniciativa

Els usuaris també poden seleccionar veure la qualitat de cobertura a algun indret de Catalunya en funció de l’operadora que triïn (Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo) i filtrar les dades segons la tecnologia emprada (2G, 3G i 4G).

Àmbit: Mobilitat

Objectius

  • Els usuaris tenen un mapa on poden consultar la qualitat de cobertura mòbil a Catalunya en funció de les quatre operadores principals (Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo) i filtrar les dades segons la tecnologia emprada (2G, 3G i 4G)
  • Detectar aquelles zones del territori que necessiten millorar la seva cobertura mòbil
  • Ajudar a millorar l’eficiència dels serveis bàsics per a la ciutadania
  • Crear el primer projecte de col·laboració ciutadana (crowdsourcing) de la Generalitat de Catalunya

Líder i participació

Líder

Data d'actualització:  30.03.2015