• Imprimeix

Smart City Expo World Congress

El Congrés pretén ser un punt de trobada per a companyies, administracions públiques, emprenedors i centres de recerca i tecnològics per aprendre i compartir experiències per desenvolupar les ciutats del futur.

Smart City Expo World Congress

Smart City Expo World Congress és un punt de trobada entre responsables d'administracions públiques, experts, professionals de diferents àmbits i empreses on es donen les claus per entendre el desenvolupament i funcionament de les smart cities i trobar recursos per finançar la posada en marxa d'iniciatives d'aquest tipus en un moment de restriccions pressupostàries.
L'esdeveniment de periodicitat anual tracta sobre els reptes de futur a què s'enfronten les ciutats: com combinar creixement urbà i desenvolupament sostenible? Com promoure sistemes de transport ecològics en un context de ràpid creixement de la població? Com finançar i implementar projectes eficaços en l'actual context de restriccions pressupostàries?
El congrés es presenta com una cita ineludible per donar resposta a totes aquestes qüestions i aprofundir sobre el concepte de ciutats intel · ligents i per això dedicarà blocs específics de matí i tarda a cada un dels àmbits temàtics pertanyents al camp d'acció de les smart cities.

Cimera de ciutats
El paper que les pròpies ciutats juguen en un esdeveniment com Smart City Expo World Congress és crucial, ja que no són únicament els receptors dels canvis sinó els principals impulsors de les transformacions. Per això les experiències acumulades per aquelles ciutats que ja han posat en marxa iniciatives smart resulten decisives. El saló capitalitza aquest coneixement i reserva diferents espais en el programa, on s'inclouen presentacions de casos pràctics implementats amb èxit en diferents parts del planeta.

 

Objectius

  • Donar suport i reforçar el desenvolupament d’esdeveniments sectorials TIC que es realitzen a Catalunya, promovent la participació d’empreses catalanes.
  • Posicionar Catalunya com un àrea altament especialitzada en TIC. Els esdeveniments TIC prioritaris identificats inicialment són: e-commretail, Bdigital Global Congress, Gamelab, IT World Edu, Barcelona Developers Congress i Smart City Expo & Congress.
Data d'actualització:  23.05.2012