• Imprimeix

Fòrum del Vehicle Autònom i Connectat

El Fòrum del Vehicle Autònom i Connectat impulsa el Catalonia Living Lab, la iniciativa contempla que empreses catalanes i de tot el món, siguin fabricants finals o de components d’automoció, puguin dur a terme proves per desenvolupar, fer testos i validar la tecnologia del vehicle autònom i connectat en el marc d’un entorn regulatori que ho permeti amb les garanties de seguretat adequades.

Fòrum del Vehicle Autònom i Connectat

Està previst que les proves es puguin dur a terme en 3 circuits, 7 rutes -que sumaran gairebé 200 km-, i en 7 zones obertes -que superaran els 12 km2 de superfície- en diversos punts del país.

La Generalitat el clúster de la indústria de l'automoció de Catalunya (CIAC) actuaran com a finestreta única per facilitar aquestes proves, que tenen per objectiu contribuir al desenvolupament i transformació de la indústria de l’automoció a Catalunya, així com enfortir el seu posicionament arreu del món i l’atracció de nous projectes d’inversió estrangera de caràcter productiu al nostre país. A més, es tracta d’una iniciativa que vol aportar valor afegit a la cadena de valor de la indústria de l’automoció a Catalunya i impulsi l’estratègia del país en l’àmbit de la indústria 4.0 amb la voluntat de liderar la quarta revolució industrial al sud d’Europa. De fet, per la seva importància estratègica, aquesta iniciativa forma part del Pacte Nacional per a la Indústria i del Pacte Nacional per a la Societat Digital.

 

Objectius

  • Convertir a Catalunya en un entorn de proves pioner a Europa en el camp del vehicle autònom i connectat.
  • Potenciar la industria del vehicle autònom i connectat a Catalunya.
  • Atracció de nous projectes d’inversió estrangera en el sector de Smart Mobility.

 

Líder i participants

Líder                                Participants

logo_gene        ciac ajbcn seat    nissan idiada ficosa 

                                      autopistas  cellnex saba  carnet  mwc

Data d'actualització:  22.08.2017