• Imprimeix

Telecremats

Es tracta d’una plataforma de telemedicina per a l’assistència remota en el cas d’emergències mèdiques de cremades. El projecte també inclou la validació clínica entre l’hospital de referència (amb el metge especialista) i l’hospital comarcal (amb el metge d’urgències).

Telecremats

La plataforma permet diagnosticar, tractar i fer el seguiment a distància dels malalts cremats de manera efectiva i sostenible. Actualment, el projecte es duu a terme amb l’Hospital Verge de la Cinta amb bons resultats clínics. L’aplicació de la telemedicina en l'àmbit del tractament dels malalts cremats permet una assistència immediata de l’especialista en qualsevol àmbit, afavoreix la immediatesa del tractament definitiu, augmenta la qualitat i disminueix les despeses. El projecte Telecremats pretén posar a l’abast dels usuaris de tot Catalunya la Unitat de Cremats, amb gran satisfacció de professionals i pacients.
La plataforma proveeix comunicació segura, ràpida i fiable per a la teleassistència i el telediagnòstic. La comunicació s’aconsegueix mitjançant serveis de videoconferència d’alta definició (HD) i de qualitat estàndard, complementada amb la funcionalitat de compartició de les imatges adquirides des de la càmera HD. Aquestes funcionalitats són complementades amb la capacitat de generar l’informe d’urgències de manera col·laborativa, ja que pot ser editat simultàniament per el metge d’urgències i l’especialista.

Objectius

  • Diagnòstic i tractament especialitzat en temps real sense la necessitat de traslladar al pacient. Això comporta una reducció en el temps de resposta clínica.
  • Evitar els trasllats innecessaris del pacient, estalviant temps i costos al sistema sanitari.
  • Millora de l’atenció al pacient, incrementant la qualitat de l’assistència.
  • Millora de la coordinació entre nivells assistencials.
  • Millora de la formació dels professionals de la salut, mitjançant la millora de l’accessibilitat al coneixement d’alta especialització.

Líder i participants

Líder                                     Participants

                          

Data d'actualització:  30.07.2015