• Imprimeix

Barcelona Supercomputing Center

El Centre de Supercomputació de Barcelona allotja un dels supercomputadors més potents d’Europa. Va ser creat el 2004 i ha anat ampliant la seva capacitat diverses vegades per mantenir-se competitiu a nivell mundial. Ofereix gran capacitat de computació per a projectes de recerca o industrials.

BSC

El BSC-CNS allotja el superordinador més potent d'Espanya i un dels més potents d'Europa. És troba en el lloc 57è del món segons la llista TOP500 a novembre de 2014. La posició més alta en aquest rànquing mundial de supercomputadors (que s'actualitza cada sis mesos) la va assolir el novembre de 2004, quan es va col·locar en quart lloc.


S'utilitza per a la investigació del genoma humà, l'estructura de les proteïnes, el disseny de nous medicaments i projectes d’enginyeria en col·laboració amb la indústria. El seu ús està disponible per a la comunitat científica nacional. Des de la fundació, uns 3.000 projectes de recerca externs han passat pel centre. La participació en projectes de recerca competitius li ha permès créixer del mig centenar inicial de col·laboradors als més de 300 actuals. Una bona part d'ells (un 40%) són estrangers procedents de més de 30 països diferents.

Àmbit: Recerca

Destaquem

Web del BSC

Objectius

L'objectiu del BSC-CNS és investigar, desenvolupar i gestionar tecnologies de la informació per tal de facilitar el progrés científic. Principalment es dedica a les àrees de la informàtica, ciències de la vida, ciències de la terra i aplicacions computacions per la ciència i l’enginyeria.

Líder i participants

Líder                                                          Participants

                      

Data d'actualització:  16.07.2015