• Imprimeix

Clúster de Visió per Computador

El Clúster de Visió per Computador és la iniciativa per reforçar la competitivitat de les empreses que formen part del sector a Catalunya definint una visió de futur i un pla d’accions.

Visió per computador

El sector de la visió per computador té un ampli potencial de creixement amb aplicacions innovadores a diferents sectors com ara l’automoció, els esports, el lleure; el gran consum i indústria mòbil; la medicina personalitzada, la videovigilància i la ciberseguretat, el màrqueting, l’agricultura de precisió i la indústria 4.0.

A Catalunya hi ha un ecosistema d'empreses, centres tecnològics i de recerca, així com altres entitats que treballen en diferents àmbits de la visió per computador. Des de fabricants, integradors, desenvolupadors de solucions fins a usuaris avançats d'aquesta tecnologia.

La coordinació i l’alineament de l’estratègia dels agents que conformen l’ecosistema català és fonamental per atraure i retenir talent, així com per ser competitius a nivell internacional, amb la vocació de projectar Catalunya com un referent de coneixement en l’àmbit de la intel·ligència artificial, i més concretament, de visió per computador al sud d’Europa.

Potenciar aquest sector afavoreix, entre d’altres, les empreses usuàries d’aquesta tecnologia, per tal que desenvolupin  productes/serveis innovadors, que els permeti consolidar-se i tenir una posició de lideratge en el seu mercat actual.

 

 

Àmbit: Visió per computador

Objectius

  • Donar visibilitat i oportunitats de negoci a tots els agents de la cadena de valor dins d’un mercat mundial.
  • Fer de Catalunya el referent en Visió per Computador al sud d’Europa potenciant el talent dels seus investigadors i tecnòlegs.
  • Identificar les diferents empreses i entitats que desenvolupen activitat en aquest àmbit.
  • Fomentar l'intercanvi d'informació i la generació de sinergies entre les empreses i entitats per donar valor a la seva estratègia d’RD mitjançant la col•laboració en projectes competitius i privats a nivell internacional.

Líder i participants

Líder                                     Participants

                           

Data d'actualització:  21.07.2017